Hartige taart

Bij DMLG verzinnen we zelf recepten, laten we ons inspireren door andere of recenseren we bestaande recepten. Deze keer een hartige preitaart.

Eigenlijk had ik super trek in een gehakttaart met bladerdeeg en spekjes, maar ging toch maar op zoek een gezonder alternatief. Ik kwam uit op de website van ‘Mind your feed’ waarop foodblogger Reny een ‘receptenruil’ doet met een recept van ‘Oersterk Voedingsadvies’. Reny heeft de oorspronkelijke preitaart iets aangepast en ik pas ‘m nu ook weer iets aan (snap je het nog?).

Paleo

De ingrediënten van dit recept zijn ‘paleo proof’, dat wil in grote lijnen zeggen: groenten, fruit, eieren, vis, vlees, noten en zaden. Verder geen granen of ‘bewerkte’ voeding. Zelf heb ik er alleen nog paprika, extra knoflook en wat verse bieslook aan toegevoegd.

Bereiding

Allereerst heb ik de bodem gemaakt. Het verbaasde mij echt hoe snel en makkelijk je een lekkere en gezonde bodem maakt!

Doordat ik weinig tijd had, heb ik de wortels en sperziebonen voor de vulling niet voorgekookt, maar wat langer gewokt en kleiner gesneden. Een hartige taart is sowieso handig als je nog wat groente over hebt, gewoon toevoegen!

Uiteraard kun je deze taart ook vegetarisch bereiden en feta of geitenkaas gebruiken in plaats van gehakt of wat extra eieren toevoegen. Ik zou zeggen, wees lekker creatief!

En…

Hier in huis komt deze taart vaker op het menu. Ik vond ‘m heerlijk en zelfs de kinderen zaten ervan te smullen! De bodem ga ik zeker regelmatig gebruiken als basis voor andere hartige taarten.

Sheila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *