Hooikoorts

“Graspollenseizoen barst deze week los” is te lezen op Nu.nl. Nadat we in maart al een voorproefje hebben gehad, moet de grote hoos nog komen.

1 op de 5 mensen schijnen last van hooikoorts te hebben. Hooikoorts is een reactie van een overactief immuunsysteem op pollen en stuifmeel. Het slijmvlies van de neus en ogen maakt histamine aan om de lichaamsvreemde indringer (pollen) te elimineren en dat veroorzaakt o.a. een loopneus, tranende ogen en jeuk.

Veel hooikoortspati├źnten slikken medicijnen, omdat het anders niet te doen is om op deze manier die mooie lentedagen door te komen. Die medicijnen onderdrukken de symptomen, maar pakken niet de oorzaak aan. Hierdoor komt die medicatie jaarlijks terug en als je pech hebt wordt je ook elk jaar gevoeliger, waardoor je er eerder mee moet starten en er langer mee doorgaat.

Wil je hier op een natuurlijke en blijvende manier iets aan doen? Door middel van het aanpassen van je voeding kom je al een heel eind. Eet bijvoorbeeld voeding die rijk is aan vitamine C, want dit is een sterk antioxidant en werkt anti-histamine. Vaak is ook een tijdelijke aanvulling van bepaalde supplementen noodzakelijk in combinatie met een wat strenger dieet.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.