Joyce

JoyceSamen met mijn vriend Ed woon ik in Voorburg en sinds 2016 ben ik orthomoleculair therapeut volgens de klinische PNI (psycho-neuro-immunologie). Door mijn eigen ervaring en natuurlijk de opleidingen die ik gevolgd heb, ben ik van mening dat gezond leven niet saai en moeilijk is en dat af en toe een wijntje en een reep chocola hier zelfs aan bijdragen (hoera!).

Vijfentwintig jaar lang ben ik werkzaam geweest in de fitnesssbranche. Ik ben begonnen als groepsles instructeur en na het lesgeven, waar ik helaas om medische redenen mee moest stoppen, ben ik jarenlang vestigingsmanager geweest van 3 verschillende fitnessclubs. Heel leuk werk en genoeg uitdaging, maar toch voelde ik nooit dezelfde passie.

Sporten heb ik altijd intensief gedaan. In mijn jeugd was het turnen, tennis en handbal en daarna werd ik freelance groepsles instructeur. De eerste jaren gaf ik 20-25 uur per week les en trainde er gerust zelf nog een paar uur bij in de fitnesszaal. Pure roofbouw op mijn lijf natuurlijk, maar dat had ik toen nog niet door.

Met dank aan jojoën heb ik alles op de weegschaal gezien tussen de 57 en 86 kilo. Ik dacht dat ik een haat/liefde verhouding met eten had, want wat de vraag ook was, chocola was het antwoord. Ook het jojoën was natuurlijk roofbouw op mijn lijf en ook dat had ik toen nog niet door. Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat er een reden was voor mijn grote suikerbehoefte en dat was voor mij een echte eye-opener.

Mijn eerste persoonlijke ervaring met wat voeding voor goeds kan doen had ik een jaar of 8 geleden. In mijn gezicht had ik acne en na 5 maanden (!) antibiotica, zonder resultaat, trok mijn lief aan de bel (hij is dus personal trainer en hormoonfactortrainer en ik jarenlang eigenwijs….). Drie weken op zijn voedingsschema waren genoeg om de acne als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.
Voor mijn tweede ervaring, een paar jaar later, kwam ik met wat vage klachten (o.a. slaap- en energieproblemen) bij een orthomoleculair therapeut en bleek een candida overgroei in mijn darmen te hebben. Vier maanden moest ik op een strikt dieet met de nodige supplementen. Resultaat: energie voor 10, een stralende huid en slapen als een roos!

Verbaasd ben ik allang niet meer over de kracht van voeding en de juiste leefstijl. Voor mij is chocola nog steeds het antwoord, alleen niet meer op alle vragen! Ik vind het een voorrecht om mensen te kunnen helpen van hun klachten af te komen. En zelf heb ik de passie in mijn werk weer teruggevonden.