Sheila

Mijn naam is Sheila Verboon, ik ben getrouwd en wij hebben drie lieve kinderen.Sheila

In 1998 ben ik afgestudeerd aan het CIOS. In mijn jeugd is mijn passie voor sport en voeding ontstaan, doordat ik zelf, naast veel andere sporten, fanatiek deed aan snowboarden, weet ik als geen ander dat (top)sport valt of staat met gezonde voeding.

Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn binnen de sportwereld, zijn mijn man en ik er tussenuit gegaan. Twee jaar hebben we gereisd en veel van de wereld gezien. Terug in Nederland ben ik de opleiding tot leraar basisonderwijs gaan volgen (PABO), waarna ik een aantal jaar met basisschoolkinderen gewerkt heb. In deze periode zijn ook onze drie kinderen geboren.

Mijn passie naast het sporten is altijd al (gezonde) voeding en koken/bakken geweest. En ik kan ontzettend genieten van lekker eten! Jarenlang heb ik mij verdiept in allerlei voedingsstromingen en uiteindelijk heb ik hierin mijn eigen visie ontwikkeld. Door deze visie kreeg ik steeds meer geïnteresseerde en kritische vragen uit mijn omgeving en zelf wilde ik daar ook wel de dieperliggende werking van weten. Dit deed mij besluiten om medische basiskennis op HBO niveau te volgen om daarna de opleiding tot orthomoleculaire therapeut volgens de klinische PNI te kunnen doen.

Door mijn voedingspatroon aan te passen heb ik zelf telkens weer ondervonden wat het met je lichaam en gezondheid kan doen. Voeding vind ik erg belangrijk en dat wil ik ook aan mijn kinderen meegeven. Dit vind ik wel gelijk het lastigste stukje… In de afgelopen jaren (en nog steeds) is het echt een zoektocht om gezonde voeding in een kinderleven te integreren. Ik wil het beste voor ze, maar wil ze ook niet alles ontzeggen. Ze moeten nog gewoon zo nu en dan kunnen genieten van een ijsje of een snoepje. Daarnaast heb ik ook niet altijd in de hand wat ze krijgen als ze bij vriendjes spelen. Inmiddels gaan mijn kinderen zelf steeds bewuster met voeding om en weten ze wat een gezondere keus is en van welke voedingsmiddelen je bijvoorbeeld buikpijn kunt krijgen. Ik laat ze nu vaak de keus en merk hierdoor dat ze zelf steeds vaker de betere optie kiezen. Zij voelen wat fijner is voor hun lijf.

Ik hoop door het starten van onze praktijk mijn passie en kennis te kunnen delen. Dat ik een heleboel mensen bewust kan laten worden van hun eigen lichaam, kracht en doorzettingsvermogen en hen kan motiveren tot een gezonde leefstijl. Een leefstijl die bij hen past en goed in het dagelijks leven te integreren is.