Sportvasten

Sportvasten is een kickstart naar een gezonde leefstijl. Wil je een gezond gewicht bereiken en behouden, dan is deze 10-daagse kuur een goed begin. Sportvasten is geen dieet, maar een effectieve trainingsmethode. Je traint je lichaam om te switchen van suiker- naar vetverbranding. Het is in de kern ontwikkelt als prestatie verhogend programma voor sporters en het afvallen is eigenlijk een bijkomend effect. Gemiddeld valt men 2-6 kg af en verliest men 3-7 cm aan buikomvang.

Hoe het werkt
Je lichaam slaat suiker als reserve energiebron op in je spieren en lever. Deze reserves maak je op door het sporten en het uitgebalanceerde menu. Je lijf switcht hierdoor naar verbranding van opgeslagen vetten. Je maakt je lijf weer ‘metabool flexibel’. De supplementen die je neemt tijdens de kuur zorgen ervoor dat je spiermassa niet afneemt.

Wat moet je doen
Je krijgt een protocol met daarin elke dag omschreven. Er zijn 3 afbouwdagen, waarin je geen dierlijke eiwitten en vetten meer binnenkrijgt en van vast naar vloeibare voeding gaat. Daarna volgen 3 vastendagen. Op deze dagen drink je enkel wat kleine glaasjes vruchtensap. Tenslotte sluit je af met 4 opbouwdagen, waarin je weer vast voedsel eet, meer calorieën binnenkrijgt en dierlijke eiwitten en vetten toevoegt. Elke dag tijdens de kuur slik je supplementen en sport je circa 30 minuten op een intensiteit die wij voor jou persoonlijk bepalen.

Klaar met de kuur en dan?
Je bent een paar kilo afgevallen, voelt je energieker én fitter! Na afloop van de Sportvastenkuur heb je een afspraak waarin we de kuur evalueren en het vervolg bespreken, zodat jij zo goed mogelijk het resultaat vast kunt houden.

Bel of mail voor meer informatie en/of voor het maken van een afspraak.